our experiences Stories

amazing
world
fascinating
people

     Svět kolem nás je úžasné místo, plné života, ohromujících scenérií a fascinujících lidí. Cestování a objevování těchto krás, se již dávno stalo naší vášní, ale až před několika lety, jsme se s manželkou rozhodli opustit „pohodlí domova“, vstoupit na palubu naší plachetnice a vyrazit za dobrodružstvím. Naši plachetnici jsme pojmenovali Nový úsvit „New Dawn“ jako symbol našeho nového života a tady je několik příběhů z našeho putování světem.  

28 hodin na trajektu v ráji Fiji 28 hodin na trajektu v ráji
Slunce už se dávno přehouplo přes horizont Jižního Pacifiku a my dosedáme na dráhu mezinárodního letiště Nadi, situovaného na západním pobřeží ostrova Viti Levu. „Děkujeme, že jste využili služeb Air New Zealand a vítáme vás na Fidži…..“.
Aloha Hawaii Aloha
Krůpěje potu nám vyskakují na zaprášeném čele a jemně vykreslují cestičky, když stékají za triko, které máme už beztak úplně propocené. Postupujeme po úzké cestičce, prodíráme se mezi vzrostlými keři a slunce nás zalévá paprsky své síly, které se nás snaží alespoň trochu osušit. Stromy Hala vznešeně vyčnívají z husté zeleně, aby zvýraznily nezvykle sytou barvu, která nám tak nějak kontrastuje s hnědou až rezavou barvou prašné cestičky.
Plavba až za okras světa Začátek Plavba až za okras světa
Mohutné vlny se tříští o bílé skály a zpěněná voda padá zpět do zuřících vln. Ranní slunce se proklubává mlžným oparem, který silný vítr unáší směrem k pevnině. Rackové plachtí v poryvech větru a v dálce se kymácí jachta s kterou si pohrávají vlny a snaží se jí určit směr plavby. Jachta vzdoruje a v mohutném náklonu se dere proti větru a zpěněným vlnám...
Přeplavba přes Francii Biskaj Přeplavba přes Francii
Silný vítr mohutně vypíná vystavené plachty. New Dawn ostře padá do rozbouřeného Atlantského oceánu a my, v mohutném náklonu, vyhlížíme maják na španělském pobřeží. Je to právě osmdesát čtyři hodin, co jsme opustili Anglii a po devíti hodinách na rozbouřeném oceánu zazní ta krásná věta "Peťo, vidíš ten maják?"

My Contacts and SocialsHow to Find Me

    Back to Top
    Back to Top
    Close Zoom
    Context Menu is disabled by theme settings.